Bitssæt.dk: Find blandt 6984 Produkter | 99 Kategorier | 97 Brands | 137 Forhandlere

Sådan finder du den bedste boremaskine til dit behov

Hvis du aldrig har købt et stykke værktøj før, så kan du nemt komme til at købe noget, som ikke lever op til dine behov. Det er især svært, hvis du skal købe værktøjet som en gave til en anden.

I denne artikel vil der gennemgås de småting som du skal vide før du køber en ny boremaskine, i håbet om, at du ikke ender med det forkerte stykke værktøj.

Først skal du vurdere dine behov!

Når det kommer til at købe en boremaskine, så skal du først og fremmes vurdere dine behov. Dette er fx:

Dette kan du alt sammen få hjælp til nedenfor!

Hvad skal boremaskinen bruges til?

Til at starte med skal du vurdere, hvad maskinen skal bruges til:

Alt afhængig af, hvad maskinens primære formål er, så skal du vælge en model, som kan de rigtige ting. Du skal nok bruge en lidt bedre boremaskine, hvis du skal lave byggeprojekter, end hvis du bare en gang imellem skal hænge et billede op.

Hvem skal bruge maskinen?

I forlængelse af det ovenstående, så skal du også overveje, hvem der skal bruge maskinen - især hvis det er til en gave.

Hvis det er en flyttet-hjemmefra-gave, så behøver maskinen nok ikke kunne en helt masse forskellige ting. Hvis det derimod er til en person, som lige har færdiggjort en håndværkeruddannelse, så må den nok godt være en tak bedre.

Personen har altså også noget at sige om maskintypen.

Dette påvirker også den type boremaskine, du skal have fat i

Som nævnt, så påvirker benyttelsesintentionen og personen den type boremaskine, du skal anskaffe dig.

De fleste mennesker ville være godt tilfredse med en almindelig boremaskine, da den kan bruges til at hænge billeder op og samle møbler. Måske skal det være en slagboremaskine, hvis personen bor i en bolig med murstensvægge.

Hvis det er en professionel håndværker eller gør-det-selv-mand, som skal bruge et godt stykke værktøj til sine byggeprojekter, så skal du have fat i de gode typer. En Akku-boremaskine kan bruge til rigtig mange forskellige situationer og vil helt sikker blive et kæmpe hit.

Hvis du gerne vil skrue charmen på overfor en professionel håndværker,skal du give dem en borehammer. Dette er et professionelt stykke værktøj, som er specielt god til at komme igennem betonvægge.

Du skal også vurdere præferencer

Uanset om boremaskinen er til dig selv eller det er til en gave, så skal du også tænke på personlige præferencer i forbindelse med købet.

Batteri eller ledning?

Er du, eller personen som du skal købe boremaskinen til, mere til batteridrevne redskaber eller værktøjer med ledning?

Batteridrevet værktøj er nok det mest praktiske, hvis du bevæger dig meget rundt eller hvis boremaskinen skal fragtes mange steder hen. Du kan også få boremaskiner, som indgår i en serie af andre stykker værktøj, hvor man så køber et stort fællesbatteri.

Hvis den derimod bare skal bruges til møbelsamling og ophængning af billeder, så klare du den nok med en ledning. Dette vil som regel også betyde, at maskinen bliver lidt billigere i indkøbspris, da du ikke skal bruge penge på batteriet.

Prisklasse og mærker er også vigtigt

Der er en masse forskellige mærker, når det kommer til boremaskiner, og du bør vide lidt om dem alle, før du tager beslutning om, hvilken du vil købe.

Der er dog nogle brands, som er mere kendte end andre, og det er dem du skal gå efter, hvis du vil være sikker på at få en ret god boremaskine. Det er nemlig dem, der er nemmest at finde anmeldelser på. Hvis du ikke har så store behov eller mange præferencer, så kan du nemt købe fra et af de mindre kendte mærker.

Prisklassen påvirkes selvfølgelig alt efter, hvilket mærke du vil have, og hvor mange præferencer du har.

Hvad med gearing?

Med gearing menes der antallet a gear på boremaskinen. Mange boremaskiner er udstyret med to gear. Disse bruges til, når skruerne skal i, og når der skal bores hul et sted.

Ved de mere professionelle maskiner, kan du tit opleve, at der er flere end disse to gear. Dette er især ved specielle boremaskiner, og her er det vigtigt, at du læser vejledningen, inden du forsøger at bruge disse indstillinger.

Man har altid et bestemt projekt i tankerne, når man køber et stykke værktøj

Oftest køber man et stykke værktøj med et enkelt byggeprojekt eller formål i tankerne. Dette kan dog ende med at bide dig bagi. Det er bedre at planlægge forud, så du er sikker på, at værktøjet kan bruges flere gange.

Hvis du skal købe en boremaskine i gave og ikke ved meget om værktøj, så er det en god ide at søge hjælp hos en forhandler, så de kan guide dig i købet.

Indholdsfortegnelse
Til Top